Inlegzolen: en coole mijn reputatie dan?

Inlegzolen: en coole mijn reputatie dan?

Ik had ook weer eens iets gênants, maar dan ook echt. Met veel moeite wilde ik op mijn nieuwe school een goede reputatie opbouwen. Het was toch onwijs spannend toen ik daar begon. Er was bijna niemand van mijn oude school meegegaan dus ik moest het daar echt alleen doen. De hele zomervakantie ben ik bezig geweest met het bij elkaar zoeken van de juiste outfits. Ik wilde echt niet uit de toon vallen. Ik heb gekeken op profielen van andere jongens die ook naar die school gaan, gewoon om te zien welke look zij dragen. Je kunt maar voorbereid zijn. Ondertussen kreeg ik steeds meer last van mijn rug. Maar ja, ik sport ook veel en ik hang op de bank. Misschien niet ideaal. Toch nam me moeder me mee naar de fysiotherapeut en die raadde me aan inlegzolen te gaan dragen. Say what? Ja, dat kon natuurlijk echt niet. Maar mijn moeder dramde maar door over het effect van mijn gedrag op mijn rug.

Inlegzolen: gelukkig onzichtbaar

Nee, ik schaamde me echt kapot. Maar ja, die pijn werd toch wel vervelend en ik wil echt wel doorgaan met sporten. Alleen wilde ik ook niet voor gek lopen. Gelukkig begreep mijn moeder dat wel. Want ik dacht echt dat ik onwijs domme, plompe schoenen aan moest voortaan. Maar dat is helemaal niet nodig. Inlegzolen passen gewoon in mijn eigen schoenen en je merkt er eigenlijk helemaal niets van. Dus ik was allang blij. En mijn klasgenoten hoeven het niet te weten. Niemand die het ziet. Dus nou ja, toen heb ik het maar gedaan. Vlak voor de school begon. Ik moet wel eerlijk zijn; ik heb echt veel minder pijn. En toen ik er eenmaal aan gewend was, liep het nog best lekker ook. Inmiddels weet ik niet meer beter.

Mijn reputatie gered

Na de zomervakantie trok ik dus mijn beste outfit aan en mijn gaafste schoenen. Ja, met inlegzolen dus. Op naar mijn nieuwe school. Ik vond het echt heel erg spannend. Maar ik had meteen een klik met een paar andere gozers. In de pauze trokken we gelijk met elkaar op. Daar was ik best ongerust over, dat ik alleen zou zijn in de pauze. Inmiddels ken ik al wat meer jongens en we hebben echt lol met elkaar. En aan die inlegzolen denk ik allang niet meer. Die doen wat ze moet doen en mijn rug kan weer jaren mee.

Geef een reactie