Gaat je kind binnenkort voor de eerste keer naar de opvang? Zo bereid je hem of haar goed voor! 

Gaat je kind binnenkort voor de eerste keer naar de opvang? Zo bereid je hem of haar goed voor! 

Het kan voorkomen dat zowel jij als je partner de gehele dag moet werken. In dat geval is het belangrijk dat er iemand toezicht op je kind houdt. Je kunt niet altijd een oppas inschakelen, want er zullen regelmatig dagen zijn dat de oppas simpelweg niet kan omdat hij of zij andere belangrijke zaken te regelen heeft. Jij moet dan vrij nemen van je werk om voor je kind te kunnen zorgen en dat gaat je baas natuurlijk ook niet leuk vinden. De beste keuze die je kan maken voor jezelf en voor je kind, is dat jij je kind dagelijks naar de opvang brengt. Een opvang is namelijk een plek waar veel kinderen naartoe worden gebracht om samen te wachten tot hun ouders klaar zijn met werken. 

 

Schaf de juiste middelen aan 

Het is erg belangrijk dat je de juiste spullen aanschaft als je kind binnenkort voor de eerste keer naar de opvang gaat. Het kan namelijk voorkomen dat je kind spullen van thuis wil meenemen. Daar is dan een rugzak voor een peuter of een kleuter voor nodig. Daarnaast is het ook handig om een broodtrommel mee te geven, zodat je kind iets te eten bij zich heeft. Overigens is het wel goed om te weten dat er ook op de opvang eten verkrijgbaar is voor de kinderen.

 

Maak je kind niet zenuwachtig 

De meeste kinderen hebben er enorm veel moeite mee als ze alleen achtergelaten worden bij vreemde volwassenen en kinderen. Het is dus erg belangrijk dat jij je kind niet zenuwachtig maakt, want dat kan een zeer slecht effect hebben en je kind misschien zelfs bang maken voor de kinderopvang. Wanneer je kind voor de eerste keer naar de opvang gaat, dan is het handig om de eerste periode nog samen met je kind naar binnen te gaan om hier enkele minuten bij je kind te blijven. Hierdoor kan je kind sneller wennen aan de onbekende omgeving, maar ook aan alle vreemde mensen.

 

Een opvang is goed voor de ontwikkeling!

Er zijn ouders die hun kinderen niet naar een opvang willen brengen, maar het is de beste keuze die je kan maken. Je kind naar een opvang brengen, is namelijk hartstikke goed voor de ontwikkeling van je kind. Je kind leert hier namelijk om sociale contacten te maken, maar ook om deze te onderhouden. Daarnaast leert je kind ook tekenen en andere leuke dingen. Kinderen die naar een opvang gaan zijn dus vaak beter ontwikkeld dan kinderen die niet naar een opvang gaan. 

Geef een reactie