Zelfontwikkeling binnen jouw vakgebied

Zelfontwikkeling binnen jouw vakgebied

Er is altijd meer te doen. Dat houdt in dat je ook binnen jouw huidige werkveld nog een hoop kunt bereiken. De kennis waar je nu over beschikt is maar een klein deel van de kennis die je over een paar maanden of een jaar beschikt. Er is altijd ruimte om jezelf te verbeteren en uit te dagen om iets groters te gaan doen. Ben jij iemand die graag zo een moment van zelfontplooiing zou willen meemaken? Neem dan vooral even de moeite om deze blog te lezen  en je zult in de toekomst meer uit jezelf kunnen halen. Ben jij benieuwd op welke manieren dat mogelijk is, lees snel verder!

Cursussen, opleidingen en meer

Je kunt van alles doen om je kennis te verbreden. Veel bedrijven moedigen hun medewerkers aan om zoveel mogelijk extra cursussen en dergelijke te volgen. Op die manier creëer je namelijk een team vol waardevolle kennis en vaardigheden. Een voorbeeld van zo een cursus voor mensen in de ICT is een zogenoemde Six Sigma Green Belt training. Je leert er een vaardigheid mee en kunt alleen maar verder komen. Voor mensen in de HR tak kan het een risicomanagement cursus zijn. Het gaat er niet zo zeer om of je nu  gaat voor een SIX Sigma Green Belt of een certificaat voor risicomanagement, maar om het ontwikkelen zelf. Je bent jezelf naar een volgend niveau aan het tillen door zo een training of cursus te volgen.

Mindfulness

Veel mensen vinden het maar een zweverige theorie, maar proberen kan geen kwaad. Door al je gedachten even op nul te zetten kom je vaak op nieuwe inzichten. De dingen die je normaal continu bezighouden maken tijdens mindfulness plaats voor nieuwe ideeën. Online kun je verschillende filmpjes en tips vinden voor een succesvolle sessie. Alleen maar aan je werk denken kan er soms voor zorgen dat je  minder goed presteert.

Schrijf dingen op

Wil je gaan beginnen met het volgen van een cursus? Schrijf het op en ga meteen kijken naar de mogelijkheden. Dingen willen, maar geen actie ondernemen heeft nog nooit iemand geholpen. Je moet het willen, roepen en uitvoeren als je wilt dat er iets gebeurd. Over je doelen praten of ze opschrijven werkt bevrijdend. Nu hebben we het natuurlijk over enorm serieuze zaken, want het gaat om je carrière dus het stellen van doelen is belangrijk. Schrijf voor de langere en korte termijn op wat je wilt bereiken op het gebied van kennis en vaardigheden.  Je zal zien dat dit je goed op weg zal helpen!

Geef een reactie